Koepels van Skylux

Bolvormige koepel in acrylaat

Acrylaat is een zeer transparante en slagvaste kunststof. Een Skylux acrylaat lichtkoepel is volledig bestand tegen UV licht. Er treedt dus geen verkleuring of verlies van lichttransmissie op in de loop van de tijd. De slagvastheid van acrylaat is 10x hoger dan die van glas met een vergelijkbare dikte.

De acrylaat lichtkoepel wordt standaard met een gele inbraakvertragende klipdop uitgerust.

  • Dubbelwandige koepels in opaal worden standaard uitgevoerd met beide wanden in opaalkleurig acrylaat.
  • Driewandige koepels zijn in volgende uitvoering: buitenwand in opaal acrylaat, middenste binnenwand in glashelder acrylaat, onderste binnenwand in opaal acrylaat, of andere uitvoering op aanvraag.
  • Bij bronskleurige koepels of koepels met een prismastructuur in de schalen, wordt de buitenwand in helder acrylaat uitgevoerd en de binnenwand in brons- of prisma acrylaat.

Bolvormige lichtkoepel in polycarbonaat of pantserkoepel

Polycarbonaat is een zeer transparante kunststof. Een Skylux polycarbonaat lichtkoepel is altijd voorzien van een UV beschermende coëxtrusielaag. Daardoor blijft de koepel toch haar kleur en lichttransmissie behouden. De slagvastheid van polycarbonaat is 250x hoger dan die van glas. Vandaar de naam pantserkoepel.

De polycarbonaat lichtkoepel wordt standaard met rode inbraakvertragende klipdop, inbraakwerend metaalkapje en universele one-way schroef uitgerust.

De polycarbonaat lichtkoepels worden standaard uitgevoerd met een buitenschaal in helder polycarbonaat en de binnenwand in helder of opaal acrylaat.

Heatstop

Heatstop is een hoogtechnologisch behandeld product dat selectief stralen uit het zonlicht tegenhoudt. Het zonlicht bevat onder meer onzichtbare infraroodstralen dewelke verantwoordelijk zijn voor de opwarming en worden door de Heatstop koepel tegengehouden. Zo wordt er 68% van de warmtestralen teruggekaatst en krijg je een gevoelige vermindering van de opwarming bij rechtstreeks zonlicht op de koepel. De Heatstop laag is meegëextrudeerd in de massa van de buitenste acrylaat koepelschaal. Zo komt het dat deze Heatstoplaag niet verdwijnt door verwering of veroudering. Haar werking blijft onveranderd door de tijden heen.

De Heatstop lichtkoepel wordt standaard met de gele inbraakvertragende klipdop uitgerust.

Deze koepel is dubbelwandig en samengesteld uit een opale Heatstop acrylaat buitenschaal en een opaal acrylaat binnenschaal.

Bolvormige EP-koepel in acrylaat

EP staat voor Energy Profit. Dit wil zeggen dat de EP koepel ontwikkeld is als energiebesparend onderdeel van de volledige bouwconstructie. Deze koepel biedt een isolerende U waarde van 1,2W/m2K. De EP lichtkoepel is volledig bestand tegen UV licht.

De acrylaat EP lichtkoepel is opgebouwd uit een heldere acrylaat buitenschaal, een 4-wandige heldere polycarbonaat tussenschaal en een opale acrylaat binnenschaal.

Deze koepel wordt standaard uitgerust met de gele inbraakvertragende klipdop.

Bolvormige EP-koepel in polycarbonaat

Deze pantserkoepel is ontwikkeld als energiesparend onderdeel van de volledige bouwconstructie. Deze koepel biedt een U waarde van 1,2W/m2K.

Deze koepel is voorzien van een UV beschermende coëxtrusielaag.

De polycarbonaat EP lichtkoepel is opgebouwd uit een heldere polycarbonaat buitenschaal, een 4-wandige helder polycarbonaat tussenschaal en een opale polycarbonaat binnenschaal.

Deze lichtkoepel wordt uitgerust met de rode brandvertragende klipdop.

Piramidevormige pantserkoepel

Deze koepel wordt vooral gekozen voor haar esthetisch aspect. Hij geeft een fraai uitzicht aan het volledig dak. Van binnen gezien krijg je ook dat "beetje meer" gevoel als je een piramidekoepel plaatst.

Deze zijn zowel verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonaat.

Koepels: Afbeelding 1 Koepels: Afbeelding 2 Koepels: Afbeelding 3 Koepels: Afbeelding 4 Koepels: Afbeelding 5